петак, 13. март 2015.

Pileći paprikaš sa taranom



                                           Tarana krupno narendana
Potrebno:
-za paprikaš-2 glavice crnog luka srednje veličine,4 kašike ulja(ili 2 kašike masti),1 dcl vode,2 pileća bataka,2  pileća karabataka ,1 pileća leđa,so,biber,1 kašičica aleve paprike,na vrh kašičice ljute aleve paprike,7 dcl vode,kašika seckanog peršunovog lista,prstohvat seckanog  bosiljka
-za taranu-1 jaje,8 kašika brašna(umesiti tvrdo) i izrendati na krupno

Izrada:Na masnoći ćemo izdinstati crni luk isečen na kockice u dubljoj šerpi.Dodati 1 dcl vode i neka se i dalje dinsta.Kad je luk omekšao ,dodati komade piletine.Malo pustiti da kuva uz mešanje varjačom i kad je tečnost ukuvala,ponovo dodati vodu 7 dcl.Dodati so ,biber i alevu papriku(slatku i ljutu).Poklopiti i neka polako kuva(da se krčka).Ako ukuva više tekućine,možemo dodati još malo vode jer će nam biti potrebna za kuvanje tarane.Kad je meso skuvano(1 sat vremena) dodajemo taranu krupno izrendanu.Tako sa taranom još treba da kuva samo 10-tak minuta.Na kraju dodamo prstohvat bosiljka i  iseckan peršunovi list.
Poreklo recepta-iz stare sveske moje svekrve

4 коментара:

  1. Odličan recept. Pokušavam već dva dana da se pridružim tvom blogu, ali ne mogu...

    ОдговориИзбриши
  2. Omiljen mi je..jela sm ga često kod bake baš tako sa taranom!

    ОдговориИзбриши