Potrebno:
Koliko su teška 4 jaja,toliko šećera;
Koliko su teška 3 jaja toliko brašna,
Koliko su teška 2 jaja toliko putera.
2 kašike hladnog mleka,400 g višanja
Izrada:
Umutiti puter pa dodati šećer i mutiti da se šećer otopi.Dodati 4 žumanca,2 kašike hladnog mleka,brašno i dalje sa varjačom mešati.Posebno mikserom umutiti 4 belanca i polako umešati sa prethodnom masom ali samo mešati varjačom.Dobro izmešati i sipati u tepsiju namazanu samo masnoćom.Gore posuti ravnomerno očišćene višnje bez koštica i peći u zagrejanoj rerni 200 °C najviše 20 min .Izvaditi iz rerne i ohladiti pa posuti prah šećerom.Ohlađen kolač seći na kocke ili štangle.
Poreklo recepta-ovaj recept je iz starog zelenog Narodnog kuvara(zato su te mere ovako napisane),lako ga je napraviti i lep je
Нема коментара:
Постави коментар