Potrebno- za biskvit :6 jaja,7 kašika šećera,1 rebro izribane čokolade za kuvanje,1 kašičica kakaoa,1 kašika prezli,6 kašika brašna,na vrh noža praška za pecivo
-za fil:200 g putera,200g prah šećera,2 kesice vanil šećera,200 g sira(sremski)
-1 rebro čokolade za ukrašavanje
Izrada:
Žumanca i šećer izradi mikserom,pa dodati izrendano rebro čokolade,prezle,brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Posebno ulupati čvrst sneg od belanaca.Dodati u prethodnu masu i polako varjačom izmešati.
Namazati masnoćom pleh ,brašnom posuti i sipati masu za pečenje.Ugrejati rernu na 200°C i peći 25 min.Nakon 15 minuta smanjiti na 160°C i peći još 10 minuta,probati čačkalicom da li je gotovo,ako se ne lepi ništa ispečeno je.Za to vreme izradimo fil od putera i prah šećera,dodamo vanil šećer i na kraju sir.Sve to izradimo i čekamo da se kolač malo ohladi pa ga istresemo i oštrim tankim nožem presečemo biskvit(patišpanj) na pola.Na polovinu koju smo vratili u tepsiju nanesemo fil ,ostavimo samo jednu kašiku tog fila.Stavimo na fil gornji deo biskvita i namažemo sa malo fila kojeg smo ostavili /1 kašika/.Na to izrendamo1 štanglu crne čokolade i stavimo na hladno.Kad se ohladi sečemo na kocke.
Poreklo recepta-stari recept od moje koleginice Vlaste
Нема коментара:
Постави коментар