субота, 28. март 2015.

Oblande sa dva fila


Potrebno:1 pakovanje oblandi
-za I fil-3jaja,100g prah šećera,120g čokolade za kuvanje,1kašika kakaoa,1,vanil šećer ,100g putera
-za II fil-1,5 dcl mleka,180g šećera,2 kašike brašna,100g kokosa,1 vanil šećer,80g putera ,80g višanja
Izrada:
I fil-Kuvamo cela jaja sa šećerom,dodati vanil šećer i sve to na pari.Posle dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje.Kad je skuvano u hladno dodati puter i ostaviti na hladno fil.
II fil-U mleko dodati  šećer pa  kuvati. Kad se istopi dodati 2 kašike brašna, 1 vanil šećer i kokos.Kad je kuvan fil ohladiti ga i dodati puter i višnje bez koštica ,dobro oceđene.Izraditi dobro ovu masu da bude izjednačena i lepa.Lepo se slažu kokos i višnje.
Filovati dve oblande sa čokoladnim filom,a onda jednu sa filom od kokosa i višanja,pa opet 2 sa čokoladnim filom.Gornja strana oblande da bude glatka i nenamazana.Pokriti oblandu sa folijom i pritisnuti nekom težom knjigom ili tepsijom u koju smo stavili nešto što će pritisnuti oblande i staviti na hladno..Sutradan možemo seći oblande.
Poreklo recepta-iz moje sveske

Нема коментара:

Постави коментар