среда, 4. март 2015.

Paradajz sos






Potrebno:3dcl paradajza,1 kašika ulja,2 kašike brašna,1 kašičica šećera,so,biber,prstohvat sušenog bosiljka,sveži listovi bosiljka ili peršuna za dekoraciju,vode po potrebi

Izrada:Na ulju u manjoj šerpici upržiti brašno da dobije malo smeđkastu boju uz mešanje sa malom varjačom.Dodati paradajz i dalje mešati ,kad počne da kuva dodati so,biber i 1 kašičicu šećera.Mešati stalno da se lepo ukuva i da postane gust.Ako je previše gust dodati malo vode ili kašiku  supe i još da provri.Na kraju dodati prstohvat sušenog bosiljka.
Ovaj sos ide najbolje uz kuvano meso(junetina,piletina i sl.) i možemo ga češće praviti zbog toga što je zdrav( kuvani paradajz ).Za ukrašavanje možemo uzeti sveže listove bosiljka ili peršuna.

Нема коментара:

Постави коментар