недеља, 29. март 2015.

Pečena piletina sa reš krompirom


Potrebno:ulje,2 pileća bataka,2 pileća karabataka,5 krompira,kašičica senfa,kašičica limunovog soka,so,biber,ulje,kašika seckanog peršunovog lista
Izrada:
Potrebno je usoliti  meso,namazati sa senfom,posuti biberom i preliti limunovim sokom pa neka odstoji sat vremena.Posle toga na vrelo ulje staviti meso i peći u dubljem tiganju.Na početku poklopiti i neka se peče na smanjenoj temperaturi 10 minuta.Posle toga malo otklopimo i preokrenemo meso da se zapeče na drugoj strani.Pred kraj otklopiti ,pojačati temperaturu i   neka dobro porumeni .Kad je gotovo izvadimo pečeno meso ,a na toj masnoći pečemo krompir koji smo izrezali na osmine i koji smo dobro posušili u kuhinjskoj krpi.Pri pečenju neće prskati kao kad su vodeni  a bolje će se ispeći i biće reš.Krompire posoliti kad su reš ispečeni i sipati u činiju gde je pečeno meso,pa posuti sitno sečenim peršunovim listom.
Poreklo recepta-recept moje snahe Mare(ovako najčešće  pečem piletinu i krompir)

1 коментар: