четвртак, 19. март 2015.

Ajnpren čorba sa poširanim jajima






Potrebno:2 kašike ulja(ili masti),2 kašičice aleve paprike,1 kašika brašna,1 crni luk presečen na pola,so,biber ,voda,jaje po osobi,seckan peršunov list

Izrada:Na masnoći upržimo alevu papriku,brašno i luk i nalijemo 1,5 l vode.Dodamo so,biber i neka malo prokuva.Neposredno pred služenje ovu čorbu zakuvamo sa jajima.Koliko osoba ,toliko jaja.Jaja spuštamo u uzavrelu čorbu i za 1 minut su gotova.To su tzv.poširana jaja .Kod serviranja,rešetkastom kašikom sipamo jaje u tanjir svakom posebno ,pa nalivamo čorbom.Posuti seckanim peršunom.

Poreklo recepta-starinski recept moje svekrve(recept doneo deda iz Bitole posle I svetskog rata"čorba s čimburcima"

Нема коментара:

Постави коментар