четвртак, 15. август 2019.

Pita bez kora sa tikvicama i sirom


Potrebno:
*3 tikvice,4 jaja ,1/2 kg sira,1/2 kisele pavlake,
so,biber,na vrh noža sode bikarbone,1 dl kisele vode,
3 kašike brašna,1 jaje,šaka susama
*ulje -za mazanje tepsije
Izrada:
Tikvice treba oprati i onda izribati.Ostaviti u cediljku da se ocede.
Posebno ulupati jaja i dodati u sir,pa izmešati.U to dodati oceđene
 izribane tikvice,pa to promešati.Posoliti,malo dodati bibera,brašna,
 pavlaku,sodu bikarbonu,kiselu vodu ,pa sve to dobro promešati.
Tepsiju namazati sa uljem i uliti masu,pa poravnati.
Ulupati jedno jaje i odozgo preliti masu,a onda posuti susamom.
Peći na 180 °C ½ sata,a onda još 20 minuta na 200°C da porumeni
 odozgo. Izvaditi iz rerne i malo prohladiti pa seći u kocke za
posluženje.
Već sam pravila i objavila neke pite bez kora,a ovu sam sada prvi
put pravila i mnogo se sviđa mojima,blaga je i ukusna(možemo je
praviti i za večeru,doručak i ručak).Uz tu pitu paše jogurt,kiselo 
mleko i sl.
Poreklo recepta:iz moje sveske




Нема коментара:

Постави коментар