Potrebno:
2 veće kutije piškota,5 kiselih pavlaka,300g prah šećera,500g voća-jagoda,4 šlaga
Izrada:
Piškote složiti jednu do druge u veću tepsiju.
Pavlaku i šećer umutiti viljuškom u jednoj činiji.
Jagode prepoloviti na pola.
Umutiti u posebnoj činiji šlag.
Pošto smo sve pripremili možemo da poređane piškote premažemo sa 1/2 smese pavlake sa šećerom.Na to stavljamo 1/2 jagoda,a na jagode 1/2 šlaga.To ponovimo još jednom -piškote-pavlaka-jagode-šlag.Tako smo utrošili celu masu.Gotovu tortu staviti u frižider.
Ukrašavanje možemo uraditi sa jagodama,ja sam u ovom slučaju ukrasila tortu sa sulcom od jagoda i borovnica.
Torta se ne peče, lepa je i osvežavajuća.Ja još pravim sa malinama i višnjama ovu tortu.Možemo je uvek praviti jer ima zamrznutog voća.
Нема коментара:
Постави коментар