Potrebno:300 g
mlevenog junećeg/2 puta mlevenog /,300g
mlevene svinjetine/2 puta mlevena/, 4 čena belog luka ,so,biber,1
jaje,seckani peršunov list,5 kom kuvanih jaja
Izrada:
Mleveno meso i jedno i drugo,začinite biberom i
solju,belim lukom isečenim nasitno.Dodati 1 jaje da poveže masu,kašiku seckanog peršunovog lista.Skuvajte jaja ili
čak i pre,oljušite ih i ohladite..Zatim sa malo brašna pravimo rolat od mesa ,pa u sredinu
stavljamo kuvana jaja i zamotamo ga .Nakon toga stavljamo sve u podmazanu
tepsiju i sipamo masnoću da se peče na 200°C 50 min.Treba da se dobro
ispeče,pa je na kraju potrebno staviti foliju ,kako se ne bi prepeklo.Kad je
gotovo iseći i staviti na tanjir(jako lepo izgleda).
Uz ovo meso prilog je spanać ili potaž od povrća,Ja sam
pravila jedan dan spanać a drugi dan potaž.
Poreklo :recept moje svekrve
Нема коментара:
Постави коментар