уторак, 2. децембар 2014.

Veknica od mlevenog mesa sa kuvanim jajima





Potrebno:300 g mlevenog junećeg/2 puta mlevenog /,300g  mlevene svinjetine/2 puta mlevena/, 4 čena belog luka ,so,biber,1 jaje,seckani peršunov list,5 kom  kuvanih jaja

Izrada:
Mleveno meso i jedno i drugo,začinite biberom i solju,belim lukom isečenim nasitno.Dodati 1 jaje da poveže masu,kašiku seckanog peršunovog lista.Skuvajte jaja ili čak i pre,oljušite ih i ohladite..Zatim sa malo brašna pravimo rolat od mesa ,pa u sredinu stavljamo kuvana jaja i zamotamo ga .Nakon toga stavljamo sve u podmazanu tepsiju i sipamo masnoću da se peče na 200°C 50 min.Treba da se dobro ispeče,pa je na kraju potrebno staviti foliju ,kako se ne bi prepeklo.Kad je gotovo  iseći i staviti  na tanjir(jako lepo izgleda).

Uz ovo meso prilog je spanać ili potaž od povrća,Ja sam pravila jedan dan spanać a drugi dan potaž.


Poreklo :recept moje svekrve

Нема коментара:

Постави коментар