понедељак, 15. децембар 2014.

Kiler i puslice

Kiler

Potrebno:6 jaja,250g šećera ,200 g mlevenih oraha,2 velike oblande,200 g šećera u prahu,3 kašike crne kafe,1,rebro čokolade,250 g putera

Izrada:Najpre je potrebno umutiti 6 belanaca,dodavati postepeno 250g šećera,a onda polako umešati varjačom mlevene orahe.Ovom masom  namazati svaku oblandu  i peći na 180°C 7-10 minuta.Kad su pečene obe oblande preseći na pola ,tako da imamo četiri male jednake oblande.
Fil: 6 žumanaca, šećer u prahu kuvati na pari i dodati 3 kašike crne kafe kuvane,1 rebro čokolade.Kad se zgusne  skinuti sa vatre i ohladiti,pa u ohlađeno dodati puter i lepo izmešati da se izjednači masa.
Kad je gotov fil,filovati oblande na onu stranu koja je hrapava.Utrošiti ceo fil,samo gornju koru ne treba premazati, malo ostaviti fila.Pritisnuti nekim kuvarom  i sutradan  premazati tanko i posuti mlevenim orasima.Tek onda se može rezati u šnite.


Puslice

Potrebno 3 belanca,12 kašika šećera

Izrada:Lupati belanca i šećer na pari i dodati 2-3 kašike mlevenih oraha te sa malom kašikom stavljati masu za puslice na pek papir. Sušiti na  120°C 15 minuta a onda smanjiti na 100°C i dok se ne osuše/oko 1 sat/.

Poreklo recepta -iz stare sveske moje mame

Нема коментара:

Постави коментар