Potrebno:500 g tankih kora,500 g mlevenih oraha,100 ml milerama/pomešan sa 1 žumancem/,100 g suvog grožđa,150 kristal šećera
Orahe,suvo grožđe i šećer pomešaj.
Izrada:
Tepsiju uljem namazati i staviti koru/presavijenu na pola
/,politi je malo sa mileramom,staviti drugu koru,politi sa mileramom i staviti nekoliko kašika oraha pomešanih sa suvim grožđem i šećerom.Sve tako dok se ne
utroše sve kore i masa za česnicu. U
sredinu ubaciti oprani novčić.Gornju koru treba prekriti lepo /presavijena
na pola/.
Pre pečenja sa oštrim nožem
iseći na kocke/ja sam imala 15 kocki/.Malo u jednu šoljicu staviti meda i četkicom naneti na svaku kockicu malo meda.Staviti da se peče u
rernu na 200 °,pa posle smanjiti na 180°C(oko 30min ukupno)
Na kraju posuti prah šećerom.
Poreklo recepta- iz sveske moje svekrve Vidosave-ova česnica
se pravi u Banatu- Melenci /ovu česnicu uvek pravimo za Božić/
Нема коментара:
Постави коментар