Potrebno:1 glavica crnog luka,3 šargarepe,šaka graška,iseckana paprika na štapiće,malo boranije,2 kašike maslinovog ulja,so,biber,1 kašičica brašna,1 kašičica kisele pavlake,kašika seckanog peršunovog lista,prstohvat origana
Izrada:Na maslinovom ulju ispržiti luk sitno seckan,dodati 1seckanu šargarepu na kockice,1 seckanu na štapiće i 1 na kolutiće.Kad smo malo propržili dodati 1/2 litre vode,a odmah nakon toga dodati šaku graška,šaku boranije,iseckanu papriku .Neka malo prokuva pa dodati još 1 litar vode,soli,bibera.
U jednoj čaši razmutimo u malo vode 1 kašičicu brašna,pa dodamo kašiku kisele pavleke i to promešamo i dodamo čorbici kad je povrće već omekšalo i kuvano.Samo malo neka prokuva i na kraju dodamo kašiku peršunovog lista i prstohvat origana.
Ova čorbica je blaga i možemo je praviti tokom cele godine(zamrznuti grašak,boranija ).
Нема коментара:
Постави коментар