Potrebno: 2 kašike maslinovog ulja,l glavica crnog luka,1 mala tikvica,1 manji cvet brokolija,so,biber,kašičica brašna,2 kašike mleka,1 kockica supice od povrća 1½ l vode,malo seckanog peršunovog lista,prstohvat origana
Izrada:Na maslinovom ulju izdinstati glavicu sitno sečenog crnog luka.Kad je luk malo postao staklast,dodati izrendanu malu tikvicu (skinuti koru).Dodati 1½ l vode,kockicu supe od povrća i neka se to kuva.Nakon 5 min.dodati isečen na male cvetiće brokoli i zajedno neka se kuva 10-tak min.Ako treba posoliti(pošto već kocka od povrća sadrži i soli),dodati bibera po ukusu.
U 2 kašike hladnog mleka dodati 1kašičicu brašna i razmutiti,pa zakuvati u čorbicu.Može se dodati i mala pavlaka za kuvanje da ta čorbica bude kremastija,a ako ne dodajemo pavlaku za kuvanje onda zajedno s mlekom i brašnom dodamo 1 kašiku kisele pavlake.Na kraju u čorbicu dodamo isečen peršunov list i prstohvat origana.
Poreklo recepta-iz moje sveske
Нема коментара:
Постави коментар