уторак, 2. децембар 2014.

Čorba od muškat tikve






Potrebno:1/2 kg tikve muškat,2 šargarepe,1 glavica crnog luka,2 čena belog luka,3 kašike masl.ulja,so,biber,u l l vode skuvana kockica od povrća,2 dcl pavlake za kuvanje,1 kašika iseckanog peršunovog lista i prstohvat origana

Izrada:Pola kilograma muškat tikve oguliti koru i iseći na kocke.Šargarepu očistiti i iseći na manje komade pa u 1 l vode staviti najpre šargarepu da se kuva.Kad je malo omekšala dodati kocke muškat tikve i neka se zajedno skuvaju(pošto  se tikva pre skuva zato je dodajemo kasnije).Možemo  posebno staviti da se skuva kockica od povrća u l l vode i da nas čeka skuvana.U jednom malom tiganju ili šerpici na  masl.ulju izdinstati crni luk isečen sitno na kockice,a posle dodati 2 čena belog luka isečenog sitno,paziti da ne pocrni ,nego da postane staklasto žut.
Kad se skuvala šargarepa i tikva,ocediti  je dobro i usitniti u secku i pomešati sa izdinstanim lukom..
U l l skuvane kocke od povrća dodati ovu masu koju smo usitnili u super secku i neka malo kuva (nekoliko minuta).dodati soli ako je potrebno.Možemo dodati i još vode oko 3 dcl i neka prokuva,a zatim bibera i na kraju dodati pavlaku za kuvanje i iseckan peršunov list i origano.
Kad se servira u tanjir čorbica dodati po malu kašičicu kisele pavlake,koja  se slaže sa ovom čorbicom.

Poreklo recepta:iz časopisa o hrani

Нема коментара:

Постави коментар