субота, 6. децембар 2014.

Bela pasta s ćuretinom



Potrebno:300g paste(široki rezanci),350g ćurećeg belog,1/2 l pavlake za kuvanje,2 dcl belog vina,2 kašike maslinovog ulja,3 čena belog luka,so,biber,kašika isečenog peršunovog lista,kašika parmezana

Izrada:U dubljoj šerpi ili tiganju na maslinovom ulju propržiti sitno isečen beli luk.Ćuretinu iseći na kockice i dodati ubrzo da luk ne potamni.Sve pržiti 5 min uz mešanje i dodati pavlaku za kuvanje.Neka prokuva pa odmah nakon toga dodati 1 dcl belog vina i kuvati 10 minuta.Nakon toga dodati začine,so i biber i  preostalo vino 1 dcl.Kuvati dok se ne zgusne još 10 minuta.
Posebno u drugoj šerpi skuvati pastu(široke rezamce),procediti i pomešati sa masom u šerpi.Posuti odozgo peršunovim lišćem i parmezanom.Služiti toplo.

Нема коментара:

Постави коментар