Potrebno:12 jaja,12 kašika šećera,6 kašika brašna,250g prah šećera,4 kašike brašna,1/2 l mleka,250 g putera,250 g oraha krupnije izmrvljenih,4 kesice šlaga,badem listići 50g
Izrada:Ulupati 6 belanaca,6 kašika šećera i kad je čvsto, lagano dodati 3 kašike brašna.Tepsiju obložiti pek papirom i sipati masu.Peći na 180°C 15 minuta.Tako smo ispekli jednu koricu i još jednu sa istom količinom.Sada imamo 2 korice gotove.
Nakon toga kuvamo fil:12 žumanaca sa 250g prah šećera,4 kašike brašna umutiti u malo mleka,pa sve to sipati u ključalo mleko ali odmah skloniti da se ne opare žumanca i kuvati na pari kremu.Kad se masa ohladi,dodati 250g izrađenog putera i 250g izmrvljenih oraha.
Umutiti 4 šlaga u posebnoj činiji.
Filovati tortu:korica,fil,šlag,korica,fil,šlag .Odozgo je šlag ,pa se može ukrasiti na razne načine.
Ja sam malo listiće badema propekla u tiganju,kako bi bila interesentnija boja,a time i lepši ukras na torti.
Нема коментара:
Постави коментар