среда, 17. децембар 2014.

Karmen torta



Potrebno za kore:12 belanaca,12 kašika šećera,2 pudinga od čokolade,1 puding od vanile,1 prašak za pecivo,100g seckanih lešnika
Potrebno za fil:12 žumanaca,5 kašika šećera u prahu,200g čokolade,1/2 litra slatke pavlake,200g putera,1/2 kg očišćenih višanja

Izrada:
2 kore -Umutiti 4 belanca,4 kašike šećera,1 puding od čokolade,1/3 kesice praška za pecivo.Obložiti pleh za pečenje torte pek papirom i sipati masu da se peče.Pre toga masu posuti sa 50g seckanih lešnika.Zagrejati rernu i peći  na 200° C oko 15 minuta.
1 kora-Umutiti 4 belanceta,4 kašike šećera,1 puding od vanile,1/3kesice praška za pecivo
Na ovu koru kad pečemo ne stavljati lešnik.
Fil:Na pari kuvamo žumanca sa šećerom i čokoladom,pa kad je kuvano ohladimo.
Penasto umutimo puter i pomešamo sa ohlađenim filom.,pa dodamo posebno umućenu slatku pavlaku 3 dcl.
Početi filovati ,tako da braon korica bude donja.Naneti 250g višanja,a onda premazati filom,staviti koricu žutu sa vanilom,prekriti višnjama i filom.Na kraju dodati treću koru koju smo premazali sa ostatkom fila.Slatka  pavlaka koja je ostala oko 2 dcl neka posluži za ukrašavanje torte odozgo i nešto višanja kako bi bila lepša.
U originalnom receptu ova  torta je prelivena  čokoladom ,međutim ja sam je ukrasila sa slatkom pavlakom i višnjama.
Torta je lepa,ukus slatke pavlake ,čokolade i višanja je božanstven.
Poreklo recepta-Torte i kolači Mamina mala kuhinja


Нема коментара:

Постави коментар