понедељак, 15. децембар 2014.

Jubilej torta


Potrebno:9 jaja 9 kašika šećera,200g pečenih lešnika,200g pečenih badema,1/2 l mleka,2 vanil šećera 5 kašika brašna,200g šećera u prahu,250 g putera,3 kesice šlaga

Izrada:Potrebno je ispeći 3 kore.Najpre umutiti 3 belanca sa 3 kašike šećera .Mora biti čvrsta masa.
Potrebno je izrezati pek papir 3X kao što je dno šerpe i na njega naneti masu širokim nožem.Peći na obrnutoj tepsiji na170°C  15 minuta.Svaku koricu kad ispečemo ostavimo na ravnu površinu na tom papiru da se hladi.

Fil:U 1/2 litra mleka zakuvati vanil šećer ,brašno , prah šećer i dodati 9 žumanaca.Brzo treba skinuti sa ringle i kuvati na pari fil da se žumanca ne opare.Kad je kuvano dodati mleveni lešnik i mlevene bademe i staviti da se ohladi.U ohlađen fil dodati izrađen puter.
Kad je fil gotov pristupiti filovanju.Premazati svaku koru(prethodno smo je odvojili od pek papira) filom.I gornju koru premazati filom,a ukrašavanje sa šlagom.Ostaviti je na hladnom u frižideru i pre služenja je seći.
   

Ova torta upravo nosi i simbolično značenje u svom nazivu jer obeležava razne jubileje.Toliko je dobra da je najčešće pravim upravo za obeležavanje nekih lepih događaja i jubileja.   

                                                   



Нема коментара:

Постави коментар