петак, 26. фебруар 2016.

Tarana (slana) u mleku


Potrebno:
1 jaje,oko 200g brašna,prstohvat soli,1 kašičica vode

Izrada:
Umesimo brašno sa jajetom ,dodamo prstohvat soli i malo vode.
Testo dobro umesimo i treba da bude tvrdo ,ostavimo ga malo da odmori 10-tak
 minuta

Nakon toga izrendamo testo na krupno  na čistu kuhinjsku krpu i ostavimo
da se osuši.

Zakuvamo u mleko kad zavri,smanjimo ringlu i mešamo drvenom varjačom, 
Posolimo koliko želimo i kuvamo 10 minuta.Kad je gotovo sipamo u manje činije.
Možemo ovo da jedemo i za doručak i za večeru..Ovo je slana tarana koja
lepo prija i okrepljuje organizam.


Poreklo recepta:starinski recept iz bakine sveske(ovo je jelo koje me  seća na detinjstvo
 kad su nam bake pravile ovakva jela)

5 коментара:

  1. Taranu u mleku nikada nisam jela, samo u supi, pa uopšte nemam predstavu kakva je ovako u mleku. Dok sam bila dete, moja mama je spremala taranu kad nije imala vremena da seče is suši rezance za supu.

    ОдговориИзбриши