петак, 26. фебруар 2016.

Tarana (slana) u mleku


Potrebno:
1 jaje,oko 200g brašna,prstohvat soli,1 kašičica vode

Izrada:
Umesimo brašno sa jajetom ,dodamo prstohvat soli i malo vode.
Testo dobro umesimo i treba da bude tvrdo ,ostavimo ga malo da odmori 10-tak
 minuta

Nakon toga izrendamo testo na krupno  na čistu kuhinjsku krpu i ostavimo
da se osuši.

Zakuvamo u mleko kad zavri,smanjimo ringlu i mešamo drvenom varjačom, 
Posolimo koliko želimo i kuvamo 10 minuta.Kad je gotovo sipamo u manje činije.
Možemo ovo da jedemo i za doručak i za večeru..Ovo je slana tarana koja
lepo prija i okrepljuje organizam.


Poreklo recepta:starinski recept iz bakine sveske(ovo je jelo koje me  seća na detinjstvo
 kad su nam bake pravile ovakva jela)

7 коментара:

  1. Taranu u mleku nikada nisam jela, samo u supi, pa uopšte nemam predstavu kakva je ovako u mleku. Dok sam bila dete, moja mama je spremala taranu kad nije imala vremena da seče is suši rezance za supu.

    ОдговориИзбриши
  2. PRoprzena na nekoj masnoci pa se dolije vodom ili mlekom i skuva.Doda so i aleva paprika .MOje detinjstvo .:)

    ОдговориИзбриши
  3. Postovani, koliko mleka je potrebno? Hvala :)

    ОдговориИзбриши