четвртак, 22. јануар 2015.

Paštašuta sa telećim kockicama






Potrebno:1/2 kg telećeg mesa sitno iseckanog na kockice,2 glavice crnog luka,3 kašike ulja,2 dcl paradajza,1 kašičica šećera 1 čen belog luka,1 vezu peršunovog lista,so,biber, origano,1 pakovanje špageta,malo kačkavalja ili parmezana

Izrada:
Na ulju u dubljoj šerpi izdinstamo sitno seckani crni luk,pa dodamo seckano teleće meso i pržimo uz mešanje sa varjačom dok malo omekša.Tada dodamo 2 dcl paradajza,1 kašičicu šećera i čen belog luka.To promešamo i dalje  dinstamo uz mešanje.Dodamo so i biber.Ako treba još se može dodati paradajza ili pirea od paradajza sa malo vode.Pred kraj dodati iseckan peršunov list.
U dubljoj šerpi ili loncu skuvati špagete,ocediti i sipati u šerpu sa mesom .Promešati i izrendati kačkavalj ili parmezan i posuti sa malo origana.Poklopiti i ostaviti malo da stoji do služenja.
Uz ovo jelo najbolje ide zelena salata.

Poreklo recepta-recept moje koleginice Mire iz Borče

Нема коментара:

Постави коментар