Potrebno:
-150g putera,5 jaja, 150g šećera,100g smekšane čokolade,50g brašna,5 kašika kiselog pekmeza(od kajsija),
-za glazuru:70g šećera,70g čokolade,2,5 kašike mleka,50g putera
Izrada:Umutiti puter i šećer,a u to umešati (l po l žumance).dodati smekšane čokolade(u maloj šerpici na pari) i brašno.Kad se to umuti,dodati dobro natučena belanca i samo varjačom izmešati lagano.Sipati u tepsiju namazanu masnoćom i posutu brašnom.Rernu zagrejati na 200°C i tako peći 25 minuta.Rernu ne otvarati!(U ovaj kolač ne ide prašak za pecivo,nego on raste lepo na toj temperaturi,pa zbog toga ne otvarati rerenu da ne padne kolač).
Kad je pečen,ohladiti ga i namazati pekmezom od kajsija.
A gore preliti glazurom :otopimo šećer,čokoladu,2,5 kašike mleka i na kraju dodamo puter.Sve to dobro izjednačimo mešajući na pari i prelijemo preko kolača.
Kad se glazura dobro stegla sečemo u kocke i stavljamo u papirne korpice..
Ko voli čokoladu,ovaj kolač je pravi pogodak.
Poreklo recepta-iz sveske moje komšinice teta Teje iz Vukovara
Нема коментара:
Постави коментар