петак, 16. јануар 2015.

Kornet torta




Potrebno:2 kutije piškota,250g putera,200g čokolade,250g šećera,8 jaja,3 kesice šlaga s mlekom,1 komad alu folije za oblaganje šerpe od 3 l

Izrada:
Šerpu od 3 l obložiti alu folijom i onda poslagati piškote koje smo prethodno umakali u malo mleka.Obložiti okolo šerpu kao i dno.

Umutiti žumanca sa šećerom,rastopiti čokoladu na pari i dodati je,umutiti i dodati puter i sve zajedno pomešati.Belanca posebno umutiti sa 1 kašikom šećera i sjediniti sa ostalom masom ali samo sa varjačom.Tu masu sipati u šerpu obloženu sa piškotama.Pokriti prozirnom folijom i staviti u zamrzivač da se ohladi i zaledi.Pre služenja 1 sat izvaditi iz zamrzivača i prekriti šlagom koji smo ulupali.Odozgo ukrasiti rendanom čokoladom.

Нема коментара:

Постави коментар