среда, 21. јануар 2015.

Zapečeno povrće sa piletinom i pirinčem



Potrebno:200 g pilećeg filea isečenog na kockice,1/2kg povrća(zgodno je zamrznuto povrće već isečeno -šargarepa,grašak,boranija,kukuruz šećerac),2 šoljice za crnu kafu pirinča,so,biber,2 kašike ulja,2 jaja,1 kašika kisele pavlake,2 kašike mleka

Izrada:Povrće zalijemo vodom i stavimo da se kuva u šerpi.Dodamo isitnjenu piletinu,so,biber i poklopimo da se kuva.
Posebno skuvamo pirinač zaliven vodom ali pre toga opran pod mlazom vode kako bi se što manje slepio u kuvanju i kako bi zrna ostala lepa.
Kad je povrće i piletina kuvana,tj treba da ukuva tekućina, u tepsiju u koju smo sipali ulje, slažemo najpre pirinač koji smo skuvali i procedili,pa onda povrće.
Stavljamo u rernu da se zapekne.Deset minuta na 200°C,pa onda izvadimo iz rerne i zalijemo sa umućenim jajima,pavlakom i mlekom,sve to još posolimo i to stavimo da se zapeče još 10 minuta.
 

Нема коментара:

Постави коментар