понедељак, 26. јануар 2015.

Rezanci sa kačkavaljem i makom


Rezanci sa kačkavaljem

Potrebno :350g širih rezanaca,150g kačkavalja,1 kašičica soli

Izrada:
U dubljoj šerpi ili loncu skuvati testeninu na vodi u koju smo dodali kašičicu soli.Kad je gotova i kuvana procediti.U jednoj činiji ili šerpi narendamo na krupno kačkavalj i kad pomešamo vruće rezance koje smo ocedili,promešamo varjačom .(Najbolje je uzeti kačkavalj koji se lepo topi na toplom).Možemo služiti uz to razne salate.
Obično skuvam više rezanaca pa odvojim -jedni su sa kačkavaljem a drugi sa makom.



Rezanci sa makom 
(posno jelo)
Potrebno:300g širih rezanaca,150g samlevenog maka, l kašičica soli ,šećer

Izrada:
U dubljoj šerpi ili loncu skuvati testeninu na vodi u koju smo dodali kašičicu soli .Kad je gotova i kuvana procediti.U jednoj činiji  sipamo 1 kašiku ulja i zagrejemo pa dodamo oceđenu testeninu i promešamo pa pospemo makom.Promešati varjačom i skinuti sa vatre,Kod  služenja ove testenine posuti šećerom u tanjiru koliko ko voli.
Ovo su stara jela(ranije su se pravili rezanci sa  svežim sirom,pa i sada ko voli).

Нема коментара:

Постави коментар