недеља, 16. октобар 2016.

Pljeskavice od muškat bundeve


Potrebno:
400g izrendane muškat bundeve,150g izrendanog krompira,
so,biber,1 jaje,100g brašna,50g hlebnih mrvica(prezle),1 kašika 
seckanog peršunovog lista,ulje za prženje

Izrada:
Bumdevu muškat oguliti i izrendati.Krompir  isto oguliti ,oprati i
izrendati.Posoliti izrendano pa neka pusti vodu.Rukom malo
promešati izrendanu masu,pa iscediti i staviti u drugu činiju.
Dodati bibera,1 jaje,seckani peršun još soli ako treba i na kraju
brašno sa hlebnim mrvicama.Umesiti pljeskavice i malo ih okolo
 posuti brašnom i mrvicama.
Ulje sipati u tiganj i peći pljeskavice najpre na umerenoj temperaturi,
a onda pojačati da dobijemo i sa jedne i druge strane hrskavu koricu.
Ispečene pljeskavice stavljamo na kuhinjski papir da upije masnoću.

Prilog uz ove pljeskavice je grašak ,a na kraju uz servirano jelo
 dodati ljutenicu od šargarepe.
Ne moraju uvek da budu faširane šnicle ili neko drugo meso,mogu
da budu i ovakve pljeskavice od bundeve.Treba samo celu masu dobro
začiniti i uz to jelo dodati nešto pikantno ljuto ili kiselo.

Poreklo recepta:stari recept iz časopisa" Praktične žena"
                                                   Izrendana muškat bundeva
                                                          Izrendan krompir
                                                  Pljeskavice u brašnu i mrvicama
                                                      Zapečene pljeskavice
                                Servirane uz grašak i ljutenicu od šargarepe

2 коментара:

  1. Divan recept, Dobrila! 👍 Bundevu volim, pa me ove tvoje pljeskavice baš mame..💖

    ОдговориИзбриши