Potrebno:1/kg tanjih kora,1/2 kg blitve,400g sira,3 jaja,1 čaša kisele pavlake,1 čaša jogurta,1 čaša kisele vode,so biber ,kašika susama, malo suvog ruzmarina,ulje
Izrada:Blitvu oprati i samo 3 minuta kuvati.Posle je ocediti i iseći.Kad se ohladi pomešati sa sirom.Posebno umutiti jaja ,dodati kiselu pavlaku,jogurt,kiselu vodu,so,biber i 1 kašiku ulja.Sve to pomešati sa prvom masom od sira i blitve.
Tepsiju premazati uljem i složiti dve kore.Malo četkicom preći sa uljem.Sipati 5 kašika mase po korama.Posle toga stavimo jednu koru i dalje uzimamo koru po koru i umačemo u masu i prenosimo u tepsiju.Tako sve dok ima fila i na kraju pokrijemo sa 2 kore .Bolje je odmah iseći jer se lepše peče i kasnije kad sečemo pucaju kore.Sečemo na kocke 3x 4 =12 kocki.Odozgo četkicom premažemo sa uljem i pospemo susam i sitno isečen(suvi) ruzmarin.
Stavimo u rernu i uključimo na 200°C i pečemo 40 minuta.Pred kraj pojačamo na 220°C da lepo porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар