субота, 21. фебруар 2015.

Paradajz čorba s noklicama




Potrebno:1 kašika ulja,1manja glavica crnog luka,2 manje šargarepe,7 dcl paradjza,1/2 l vode,so,biber,1 kašika seckanog peršunovog lista; za noklice:1 jaje,malo soli, 4 kašike brašna i  1 kašika griza,

Izrada:Na jednoj kašiki ulja malo propržiti luk,koji se samo preseče na pola.Dodati iseckanu šargarepu na kolutiće i vrlo malo propržiti,sipati ubrzo paradajz,dodati so,biber.vodu i pustiti da kuva.dok kuva možemo da napravimo noklice u manjoj činiji.Kašikom umutimo jaje sa brašnom i grizom pa malo posolimo.Kad je šargarepa omekšala,dodajemo sa malom kašičicom koju umočimo u vodu(da se ne lepe )i stavljamo po malo u čorbu,pa opet kašičicu u vodu i u masu za noklice pa u čorbu i tako dok ne utrošimo.Kad su kuvane dodamo na kraju seckani peršunov list

Poreklo recepta-stara dobra čorba koja uvek prija( iz sveske moje mame kako se nekad pravila pa pored noklica  su  tarana ili flekice) . 

Нема коментара:

Постави коментар