понедељак, 9. фебруар 2015.

Kajgana sa kukuruznim brašnom




Potrebno:2 jaja,8 kašika kukuruznog brašna,so,1 dcl mleka,1dcl kisele vode ,
ulje za pečenje

Izrada:Ulupati  jaja,dodati brašno,so,mleko,kiselu vodu i sve dobro promešati da
 bude masa bez grudvica.Ako je retka masa kao za palačinke,dodati još brašna ,a
ako je gušće dodati vode i dobro izmešati(masa treba biti gušća od one kad pečemo
 palačinke).
Ugrejati u tiganju ulje ili mast i na vrelo sipati jednu sipaću kašiku mase.Kad
 porumeni sa jedne strane,preokrenuti na drugu.Izrezati tupim nožem na 4 dela i kad
 je dobilo lepu zapečenu boju ,vaditi na tanjir,i tako dok ne utrošimo masu.
Ovo možemo  jesti i za večeru i doručak sa kiselom pavlakom i sirom.Lepše je i
slađe sa ovim brašnom nego sa belim, a i zdravije je.
Poreklo recepta-stari recept iz bakine sveske

Нема коментара:

Постави коментар