уторак, 24. фебруар 2015.

Čorba od šampinjona




Potrebno:7 šampinjona,2 kašike ulja,1 manja glavica crnog luka,2 čena belog luka,so,biber,1 mala kašičica seckane mirođije,1 kašika lista peršuna,1 kašika brašna,1 kašika kisele pavlake,2 kašike mleka
Izrada:Šampinjone treba oprati lagano i izrezati na listiće,ne baš tanke.Kad smo to pripremili,u šerpi u kojoj kuvamo čorbu izdinstati na ulju luk sitno sečen na kockice.Mešati varjačom i kad je omekšao dodamo isečene šampinjone i isto malo dinstamo uz mešanje 2 do 3 minuta.Nakon toga dodamo 1/2 l vode,poklopimo i neka kuva da malo omekšaju šampinjoni.Nakon 10-tak minuta dodamo još 1 litar vode i dodamo beli luk isečen na sitne kockice, so i biber.Kad je kuvana pred kraj dodamo malo sečene mirođije,zatim u 1/2 dcl vode hladne razmutimo brašno,dodamo kiselu pavlaku i mleko ,pa to sve sipamo u vrelu čorbu i pustimo još jedan ključ(da zakuva).Kad isključimo dodamo listove peršuna koje ne treba seći jer su dekorativni na ovoj čorbi .
Recept -iz stare mamine sveske (može se dodati i još neka druga vrsta gljiva npr.sušeni vrganj i sl.)

Нема коментара:

Постави коментар