уторак, 10. фебруар 2015.

Čorba od boranije


Potrebno:1/2 kg boranije(žute ili zelene), 2 kašike ulja,1 glavica crnog luka,2 čena belog luka,so,biber,aleva paprika,1 jaje,malo mleka,1 kašika isečene mirođije,1 kašika isečenog peršunovog lista

Izrada:U dublju šerpu sipati 2 kašike ulja a onda dodati isečenu boraniju na duže 5 cm(ili gotovu Frikom) i iseći crni luk na kockice,dodati vode da prekrije boraniju,poklopiti i neka se dinsta.Kad ukuva dodati 1½ l vode,so,biber, beli luk,1 kašičicu aleve paprike,kašiku mirođije i pustiti dalje da kuva.
Kad je boranija omekšala dodati ulupano jaje sa malo mleka,promešati i smanjiti ringlu.Na kraju dodati seckani peršunov list.
Uz ovu čorbicu može u tanjir da se doda( ko voli) kašičicu sirćeta od jabuka.
Poreklo recepta-iz stare sveske

Нема коментара:

Постави коментар