среда, 30. март 2016.

Pita od kiselog kupusa


Potrebno:
12 tankih kora, 1,2 kg kiselog kupusa rezanog,1 dl ulja,
1 kašičica bibera,kašika aleve paprike, 2 jaja
1/2dl ulja za premazivanje kora

Izrada:
Kiseli kupus na ulju dinstamo dok ne porumeni.Dodamo biber i alevu papriku i
mešamo varjačom da ne prigori.Ne solimo jer je kupus slan.Kad se malo ohladi
 dodamo umućena jaja i sve promešamo dobro pa filujemo ovako:
Kore podelimo na 3 dela i dobijemo 4 kore u svakom delu.
U podmazan tepsiju stavljamo jednu po jednu koru i svaku premažemo sa malo
 ulja.Na četvrtu koru stavljamo pola smese  kupusa.Onda opet jednu po jednu
koru premazanu uljem,pa na četvrtu drugu polovinu smese.Na kraju opet jednu
 po jednu koru premažemo uljem ,gornju koru ne.Kad smo sve utrošili oštrim
 rebrastim nožem izrežemo na kocke pitu i svaku kocku odozgo premažemo
 sa malo putera i žumancem.
Stavimo pitu u rernu na 200°C i neka se dobro zapeče.(oko 30 min).
Možemo služiti i toplu i hladnu.

Napomena:
Ako želimo da bude posna pita,nećemo dodavati jaja u fil,niti u premaz 
puter i žumance ,nego samo premazati sa uljem.

Poreklo recepta-stari recept iz nanine sveske

                                     Kore, pa kupus ...kore ,kupus,kore
Složena pita i isečena na kocke

Pečena pita

2 коментара:

  1. Jaooo, Dobrila, ti sve praviš što ja volim! ♥ Pita od kiselog kupusa je jedna od mojih omiljenih :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Još imam malo kiselog kupusa pa napravih ovu pitu.E ,Gago baš mi je drago da ti se sviđa.Pozdrav :)

      Избриши