петак, 4. март 2016.

Rolat od kora sa sirom i blitvom



Potrebno:
1/2 kg kora tankih,400g sira,2 veze blitve,4 jaja,1,5  kisela pavlaka,2 kašike
 kukuruznog brašna,so,biber,ulje

Izrada:
Uljem namažemo  dužu tepsiju i stavimo 2 kore celom dužinom i širinom,kako
 bi posle uvijali ceo rolat.
Pošto ima 14 kora ,ostane još 12 i to nam služi za filovanje.Tri sam filovala sa
sirom a tri sa blitvom,tako da utrošimo sve kore,stavljamo po dve.
I fil: Umutimo 2 jaja,kiselu pavlaku,dodamo sira 300g,so i kašiku ulja.
II fil:Operemo i obarimo samo jedan ,minut blitvu.Ocedimo i iseckamo je .
Umutimo 2 jaja,dodamo 100g sira,2 kašike kukuruznog brašna,so,biber i kašiku
 ulja.Uzmemo najpre jednu koru i malo namažemo uljem,pa stavimo drugu koru
i nanesemo 1/3 fila od sira i uvijemo u mali rolat.Onda uzmemo opet jednu koru
 namažemo uljem i stavimo drugu koru pa nanesemo fil od sira i blitve 1/3 i
savijemo u drugi rolat.Stavljamo pored a posle jedan na drugi, tako dok ne utrošimo
 sve rolate.koje stavimo na one dve kore na početku što smo odvojili i uvijemo sve
 kore u jedan rolat.Namažemo odozgo još sa uljem i okolo pa stavimo da se peče u
 rernu.Uključimo na 180 °C i pečemo 1 sat.Pred kraj možemo staviti alu foliju da 
ne potamni previše ali da bude lepo pečen .








Poreklo recepta: recept iz moje sveske,ovako pravim rolat sa makom ,pa sam
 htela da naopravim i ovaj slani na sličan način.Nadam se da će Vam se svideti.

Нема коментара:

Постави коментар