субота, 12. март 2016.

Marinske štangle


Potrebno:
-za koru:6 belanaca,200g kristal šećera,200g mlevenih oraha,1/2 praška za pecivo
-za premaz kore-džem od malina ili umesto džema koristiti smrznute maline(malo
 prokuvamo sa 1 kašičicom šećera i ispasiramo) pa premažemo preko ispečenog
 hladnog testa
-za fil:6 žumanaca,150g prah šećera,150g putera
-2 rebra čokolade za kuvanje
Izrada:
Za koru umutimo belanca,dodamo po malo šećer i dalje mutimo.Na kraju umešamo
 varjačom polagano orahe pomešane sa praškom za pecivo.To sipamo u tepsiju
srednje veličine namazanu masnoćom i posutu brašnom.Rernu zagrejemo na 200 °C
 i pečemo 20 minuta pa posle smanjimo na 150 °C 10 minuta.Probamo 
čačkalicom testo ako ništa ne ostaje pečeno je.
Kad je kora pečena ostavimo u tepsiji da se ohladi.Ja sam pomešala dve kašike
 džema od malina i dodala malo prokuvanih smrznutih malina sa šećerom,pa sam
 s tim premazala koricu tankim slojem kad se ohladila kora.
Fil:
Kuvamo na pari žumanca sa šećerom pa kad je dobro gusta masa ostavimo da se 
ohladi.U hladno dodamo 150g putera i namažemo kolač preko premaza od malina.
Gore izrendamo 2 rebra na sitno čokolade i  neka se dobro ohladi.Sečemo u štangle i
 ukrasimo svaku štanglu sa kašičicom premaza od malina.

U ovom kolaču se prožimaju slatkoća fila i kiselkasti ukus malina.Izuzetno je
 dekorativan kolač koji sečemo u štangle .

Poreklo recepta:Recept od koleginice s posla Mire(Mirke)





Нема коментара:

Постави коментар