петак, 18. март 2016.

Male štanglice sa suvim grožđem


Potrebno:
275 g brašna T 400 meko,1/2kfene kašičice sode bikarbone,,1 kašika kakaoa,
1 kašika rendanu čokolade,60g šećera,125g suvog grožđa,125g svežeg soka 
od pomorandže,1/2dl mleka,1/2 dl vode,puter za mazanje tepsije

Izrada:
 Tepsiju  u kojoj pečemo ovaj kolač premažemo samo puterom .
U jednu dublju činiju prosejemo brašno,dodamo kakao,rendanu čokoladu,sodu
bikarbonu pa sve dobro izmešamo.
U drugoj činiji malo zagrejemo sirup od pomorandže,šećer,pa dodamo mleko i
vodu.temperatura zagrevvanja je toliko, da možemo prst zadržati u toj smesi,pa
 odmah skidamo sa ringle. U tu mlaku tečnost dodajemo promešane suve
sastojke ,mešajući varjačom da dobijemo homogenu smesu u koju na kraju
dodamo suvo grožđe.
Razlijemo masu u podmazanu tepsiju ,izravnamo i stavimo u zagrejanu rernu na
 180 °C i pečemo na 160 °C 1 sat(bolje reći sušimo masu).Ispečen kolač
 ohladimo, i isečemo na male štanglice.

Ove suve starinske kolače serviramo uz čaj ili mleko.

Poreklo recepta: starinski kolač iz nanine sveske





Нема коментара:

Постави коментар