среда, 2. март 2016.

Čokoladna torta


Potrebno:
-za korice:2 x (4 jaja,4 kašike šećera,1 kašika kakaoa, 1 štangla naribane 
čokolade,4 kašike mlevenih oraha,2 kašike brašna sa 1/4 praška za pecivo,
1 kašika ulja)
-za fil:4 jaja,150g crne čokolade,100g mlečne čokolade,200g putera ,150g
 prah šećera
-2 rebra čokolade za kuvanje,2 rebro rendana
-1 šlag

Izrada:
Za prvu koricu ulupamo mikeserom žumanca,dodamo šećer,ulje,kakao,izribanu
 čokoladu,mlevene orahe i sve lepo izradimo.Posebno ulupamo belanca čvrsto
 i dodamo u prethodnu masu  mešajući samo varjačom.Sipamo u tepsiju koju
smo obložili pek papirom i stavljamo u zagrejanu rernu na 200 °C i pečemo 
35min.Pred kraj 5 min smanjimo na 170 °C.Tako isto ispečemo i 
drugu koricu i ostavimo da se ohlade.Kad se ohlade skinemo pek papir i 
podelimo pečene kore na 2 dela uzdužno,pa dobijemo četiri korice za 
filovanje.
Fil:
Jaja stavimo u činiju u kojoj kuvamo na pari.dodamo prah šećer i mešamo.
Ubrzo dodamo isitnjenu crnu čokoladu za kuvanje i mlečnu i sve to zajedno 
kuvamo dok se ne zgusne masa.Kad je kuvano ostavimo da se ohladi pa u 
hladno dodamo izrađen puter.
Filovanje:
Svaku koricu najpre natopimo malo sa nekoliko kašičica mleka hladnog,
 pomešanog sa vanil šećerom.
U maloj činiji na pari posebno otopimo dva rebra čokolade za kuvanje i sa 
tom masom premažemo svaku koru.
Nakon toga nanosimo fil na tri korice  i okolo.Samo gornja korica treba da
 bude namazana samo sa čokoladom i odozgo izrendana čokolada.
Okolo možemo ukrasiti šlagom,ja sam malo pomešala topljene čokolade da
 bude  krem boja a ne bela.




Poreklo recepta:iz tetka Sekine sveske(lepa čokoladna torta sočna i kremasta)

2 коментара: