понедељак, 21. март 2016.

Pileći gulaš





Potrebno:
-piletina:2 bataka,2 karabataka ,1 leđa,2 krila,trtica,1/2 belog pilećeg
3 glavice crnog luka,2 kašike ulja ili 1 kašika masti,1 kašičica aleve
 paprike,2 manje šargarepe,so,biber,na vrh kašičice ljute aleve paprike,
1 kašičica brašna,1 kašika seckanog peršunovog lista

Izrada:
U dubljoj šerpi na masnoći upržimo crni luk isečen na sitno i kad postane
staklast dodamo iseckanu šargarepu i malo je prodinstamo,a ubrzo zatim
 dodamo meso i nalijemo vodu u šerpu da ogrezne.Kuvamo uz povremeno
 mešanje,pa dodamo biber,so,alevu papriku (slatku i ljutu).Poklopljeno
dinstamo i kad meso omekša gotovo je.Samo u malo vode razmutimo brašno
 i zalijemo da proključa pa na kraju pospemo seckanim peršunovim listom.

Serviramo uz domaće šire rezance koje skuvamo u slanoj vodi.
Od salate sad u proleće ide zelena salata i mladi luk.

Poreklo recepta-iz nanine sveske

,


Нема коментара:

Постави коментар