недеља, 06. март 2016.

Pečeni krompir u ljusci

 Pečeni krompir(police,krompir u čakšire i sl.)


Potrebno:
1 kg krompira(približno jednakih),sitno seckane slanine,glavica luka,so

 Izrada:
Operemo krompir sa korom i posušimo ga,pa isečemo na police.Stavimo u tepsiju,
slažući jedan do drugog i posolimo svaku polovinu.Nakon toga stavimo po jedan
komadić slanine i sve zajedno stavimo u rernu.Pečemo na 200 °C oko 1 sat a pred
 kraj pojačamo na 220 °C kako bi se police zapekle i dobile rumenu boju i reš koricu.
Kad je pečen ,oljuštimo donju koricu i jedemo divno pečen krompir.Uz njega
 najbolje ide salata od crnog luka ili kupusa,a lepo je dodati sira i kajmaka.

Poreklo recepta-još jedan starinski recept koji se uglavnom pripremao za večeru 
u zimskim mesecima
                       








2 коментара:

  1. Obožavam! ♥ Volim i kada se krompir malo pospe kimom.. Na žalost, ne setim se da pravim :(

    ОдговориИзбриши