Potrebno:
250g kaneloni, 1 crni luk,2 tikvice,2 šargarepe,5 šampinjona,5 kašika
kukuruznog smrznutog zrna,150g sira,1 paprika,2 paradajza,2 kašike
ulja,so,biber,1 pavlaka,2 jaja,50g rendanog kačkavalja,kašika seckanog
peršuna,prstohvat origana,1 ljuta papričica
Izrada:
Na ulju prodinstamo sitno seckani crni luk,pa dodamo oprane i izrendane tikvice.
Nakon toga dodamo očišćenu,opranu i izrendanu šargarepu ,smanjimo ringlu
promešamo i dodamo iseckanu papriku na kockice i oprane i iseckane na listiće
šampinjone i smrznuti kukuruz.Kad je ukuvala voda iz povrća,posolimo i dodamo
biber,pa sve to sklonimo sa ringle da se ohladi.
Posebno umutimo jaja,dodamo pavlaku i sir,pa sve to dobro izmešamo.Masa
mora biti ređa.U pola mase dodamo ohlađeno izdinstano povrće,pa kad to
izmešamo,probamo da li je dovoljno slano jer šargarepa i tikvice daju slast
pa je potrebno još dosoliti. Punimo kanelone i stavljamo u nauljenu tepsiju
jedan do drugog.
Kad smo napunili sve,uzimamo 1/2 mase i prelivamo kanelone.Nakon toga
1,5 dl gušćeg kuvanog paradajza posolimo,dodamo bibera i origana,pa sve to
prelijemo po prethodnoj masi.Na to narendamo kačkavalj,odozgo i pospemo
seckanim peršunovim lišćem i prstohvat origana.Odozgo još naseckamo jednu
ljutu papričicu.Stavljamo u rernu i pečemo najpre pokriveno folijom na
200°C 1/2 sata a nakon toga skinemo foliju i treba da se zapeče 10-tak
minuta.Kad je pečeno izvadimo iz rerne i ostavimo da se malo prohladi pre
služenja.
Ovo je pored paste,pašta šute moje omiljeno jelo iz talijanske kuhinje.Kad
dođe povrće uvek pravim sa povrćem ,lepše mi je od onih punjenih sa mesom.
Uz ovo jelo ide svaka slata a ja sam servirala ukiseljeni paradajz i tikvice.
Poreklo recepta-recept iz talijanske kuhinje
Нема коментара:
Постави коментар