уторак, 28. јун 2016.

Kaneloni sa povrćem




Potrebno:
250g kaneloni, 1 crni luk,2 tikvice,2 šargarepe,5 šampinjona,5 kašika
 kukuruznog smrznutog zrna,150g sira,1 paprika,2 paradajza,2 kašike
 ulja,so,biber,1 pavlaka,2 jaja,50g rendanog kačkavalja,kašika seckanog 
peršuna,prstohvat origana,1 ljuta papričica

Izrada:
Na ulju prodinstamo sitno seckani crni luk,pa dodamo oprane i izrendane tikvice.
Nakon toga dodamo očišćenu,opranu i izrendanu šargarepu ,smanjimo ringlu
promešamo i dodamo iseckanu papriku na kockice i oprane i iseckane na listiće
šampinjone i smrznuti kukuruz.Kad je ukuvala voda iz povrća,posolimo i dodamo
biber,pa sve to sklonimo sa ringle da se ohladi.
Posebno umutimo jaja,dodamo pavlaku i sir,pa sve to dobro izmešamo.Masa
mora biti ređa.U pola mase dodamo ohlađeno izdinstano povrće,pa kad to
 izmešamo,probamo da li je dovoljno slano jer šargarepa i tikvice daju slast
 pa je potrebno još dosoliti. Punimo kanelone i stavljamo u nauljenu tepsiju
jedan do drugog.
Kad smo napunili sve,uzimamo 1/2 mase i prelivamo kanelone.Nakon toga
 1,5 dl gušćeg kuvanog paradajza posolimo,dodamo bibera i origana,pa sve to
 prelijemo po prethodnoj masi.Na to narendamo kačkavalj,odozgo i pospemo
 seckanim peršunovim lišćem i prstohvat origana.Odozgo još naseckamo jednu
ljutu papričicu.Stavljamo u rernu i pečemo najpre pokriveno folijom na
 200°C 1/2 sata a nakon toga skinemo foliju i treba da se zapeče 10-tak
 minuta.Kad je pečeno izvadimo iz rerne i ostavimo da se malo prohladi pre
služenja.
Ovo  je pored paste,pašta šute moje omiljeno jelo iz talijanske kuhinje.Kad 
dođe povrće uvek pravim sa povrćem ,lepše mi je od onih punjenih sa mesom.
Uz ovo jelo ide svaka slata a ja sam servirala ukiseljeni paradajz i tikvice.

Poreklo recepta-recept iz talijanske kuhinje







Нема коментара:

Постави коментар