четвртак, 9. јун 2016.

Projice sa šargarepom i tikvicom


Potrebno:
-1 tikvica,1 -2 šargarepe,1 kašika ulja
-3 jaja,300g kukuruznog brašna,1 dl mleka,1 dl kisele vode,so,
biber,na vrh noža sode bikarbone,1 kašika seckanog peršunovog
 lista, ulje za mazanje kalupa

Izrada:
Oljuštimo tikvicu i šargarepu i izdinstamo na malo masnoće .Pustimo da ispari
tečnost.
U posebnoj činiji umutimo jaja,dodamo mleko,brašno,kiselu vodu,so,biber,na
vrh noža sodu bikarbonu,izdinstanu tikvicu i šargarepu,seckani peršunov list.
Sve dobro promešamo i stavimo u uljem podmazane modle za projice 2/3
popuniti masom svaku modlu.Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 30 minuta ,a 
pred kraj pojačati na 200°C da porumene.

Služiti tople ili hladne uz razna jela:čušpajze,grašak,boraniju,blitvu i slično.

Poreklo recepta-iz moje sveske recepata(Kukuruzno brašno volim dosta da
upotrebljavam.pa sa njim najviše pohujem meso,tikvice,ribu i slično,a isto tako
u masu proje i projica volim da dodam povrća,jer su onda projice mekše,
ukusnije i lepo se slažu sa mnogim jelima).








Нема коментара:

Постави коментар