Potrebno:
2 kašike seckanog peršunovog lista,2 kašike
putera,3 kašike supe od povrća,so,biber, sok
od 1/2 limuna,1 kašičica brašna,1 kašika vode,
2 kašike milerama ili pavlake za kuvanje
Izrada:
Na dve kašike putera ispržiti iseckan peršunov
list mešajući varjačom.Dodati so,biber,supu,sok
od limuna i sve to da prokuva.Na kraju dodati u
vodi razmućeno brašno i pavlaku za kuvanje ili
mileram i sve to promešati pa skinuti sa ringle.
Ohladiti i služiti uz pohovano: meso,karfiol,
tikvice,pečeno meso,pečenu ribu i slično.
Divan kiselkast sos koji može lepo da ide uz
pečenja i ribu.
Poreklo recepta:iz mamine sveske(ona je uvek
dodavala mileram a ja dodajem
pavlaku za kuvanje)
Lepo je naići i na sososve. Uvek dobra ideja!
ОдговориИзбришиU pravu si.Ponekad se setim nekih recepata koji su već zaboravljeni!:)
Избриши