Potrebno:
1 jaje,oko 200g brašna,prstohvat soli,1 kašičica vode
Izrada:
Umesimo brašno sa jajetom ,dodamo prstohvat soli i malo vode.
Testo dobro umesimo i treba da bude tvrdo ,ostavimo ga malo da odmori 10-tak
minuta.
Nakon toga izrendamo testo na krupno na čistu kuhinjsku krpu i ostavimo
da se osuši.
Zakuvamo u mleko kad zavri,smanjimo ringlu i mešamo drvenom varjačom,
Posolimo koliko želimo i kuvamo 10 minuta.Kad je gotovo sipamo u manje činije.
Možemo ovo da jedemo i za doručak i za večeru..Ovo je slana tarana koja
lepo prija i okrepljuje organizam.
kad su nam bake pravile ovakva jela)
Ovo me vraća u detinjstvo, obožavam.
ОдговориИзбришиDa Dano ,upravo je to! :)
ИзбришиDa Dano ,upravo je to! :)
ИзбришиTaranu u mleku nikada nisam jela, samo u supi, pa uopšte nemam predstavu kakva je ovako u mleku. Dok sam bila dete, moja mama je spremala taranu kad nije imala vremena da seče is suši rezance za supu.
ОдговориИзбришиProbaj Gago,videćeš kako prija!:)
ИзбришиPRoprzena na nekoj masnoci pa se dolije vodom ili mlekom i skuva.Doda so i aleva paprika .MOje detinjstvo .:)
ОдговориИзбришиPostovani, koliko mleka je potrebno? Hvala :)
ОдговориИзбриши