Potrebno:
-za testo:200g brašna T 400 meko,1 jaje,125g putera,2 kašike hladne vode ,1/2
kašičice soli
-za fil:200g prokelja,1 šargarepa,1 praziluk, 4 šampinjona,so,biber,2 kašike
zamrznutog kukuruza,1,kašika seckanog peršunovog lista,4 jaja,1 kisela pavlaka,
80g kačkavalja(Iriški) kašika susama, prstohvat origana
Izrada:
Testo umesimo od brašna,prosejanog,putera,jajeta,soli i malo vode.Ostavimo na
hladnom 40 minuta.Za to vreme dok se testo hladi,uradimo fil i obarimo u slanoj vodi prokelj,šargarepu,praziluk iseckan na kolutove,šampinjone na listiće.Kad je povrće pulukuvano(obareno) ostavimo da se malo ohladi i ocedi, pa prokelj isečemo na polovine
a šargarepu na duže štapiće.
Preliv:od jaja i pavlake umutimo preliv koji posolimo i dodamo rendani kačkavalj(ja sam
koristila Iriški kačkavalj).
Kad se testo dobro ohladilo razvijemo ga na brašnom posutoj podlozi u veličini okruglog
pekačaza tart i još malo šire kako bi nam bilo dovoljno za rub okolo.
Pekač za tart namazati masnoćom i posuti brašnom pa naneti testo i okolo utisnuti uz rub.
Nakon toga fil od povrća koji smo dobro ocedili(prokelj,šampinjone,šargarepu i praziluk)
malo posolimo i pospemo biberom i nanesemo na testo.
Po filu prelijemo ulupan preliv.
Odozgo dodamo smrznuti kukuruz,seckani peršunov list ,susam i na kraju origano .
Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 1/2 sata.
Divno izgleda, baš bogato! ♥ Pravila sam sličan samo sa brokolijem, ali je ovaj tvoj sigurno ukusniji zbog raznovrsnog povrća!
ОдговориИзбришиHvala Dragana,možda sam trebala još dodati neko povrće,jer što ima više ,bolji je ! :)
Избриши