понедељак, 22. фебруар 2016.

Tart sa povrćem




Potrebno:
-za testo:200g brašna T 400 meko,1 jaje,125g putera,2 kašike hladne vode ,1/2
kašičice soli
-za fil:200g prokelja,1 šargarepa,1 praziluk, 4 šampinjona,so,biber,2 kašike 
zamrznutog kukuruza,1,kašika seckanog peršunovog lista,4 jaja,1 kisela pavlaka,
80g kačkavalja(Iriški) kašika susama, prstohvat origana

Izrada:
Testo umesimo od brašna,prosejanog,putera,jajeta,soli i malo vode.Ostavimo na
hladnom 40 minuta.Za to vreme dok se testo hladi,uradimo fil i obarimo u slanoj vodi prokelj,šargarepu,praziluk iseckan na kolutove,šampinjone na listiće.Kad je povrće pulukuvano(obareno) ostavimo da se malo ohladi i ocedi, pa prokelj isečemo na polovine
a šargarepu na duže štapiće.


Preliv:od jaja i pavlake umutimo preliv koji posolimo i dodamo rendani kačkavalj(ja sam
 koristila Iriški kačkavalj).
Kad se testo dobro ohladilo razvijemo ga na brašnom posutoj podlozi u veličini okruglog
 pekačaza tart i još malo šire kako bi nam bilo dovoljno za rub okolo.
Pekač za tart namazati masnoćom i posuti brašnom pa naneti testo i okolo utisnuti uz rub.
Nakon toga  fil od povrća koji smo dobro ocedili(prokelj,šampinjone,šargarepu i praziluk)
 malo posolimo i pospemo biberom i nanesemo na testo.

Po  filu prelijemo ulupan preliv.

Odozgo dodamo smrznuti kukuruz,seckani peršunov list ,susam i na kraju origano .
Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 1/2 sata.







Poreklo recepta: lepi recepti sa povrćem iz moje sveske(posebno je lep miris i ukus pečenog kukuruza)

2 коментара:

  1. Divno izgleda, baš bogato! ♥ Pravila sam sličan samo sa brokolijem, ali je ovaj tvoj sigurno ukusniji zbog raznovrsnog povrća!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Dragana,možda sam trebala još dodati neko povrće,jer što ima više ,bolji je ! :)

      Избриши