среда, 3. фебруар 2016.

Bakin kolač







Potrebno:
150g masti,120g šećera,3 jaja,1 vanil šećer,400g brašna T 400 meko,1/2 praška
 za pecivo,malo ribane korice limuna,prah šećer za posipanje

Izrada:
Masnoću i šećer izraditi pa dodati jaja,vanil šećer ,ribanu koricu limuna.Kad to
 izradimo dodajemo brašno i mešamo polako a kasnije umesimo rukom.Pravimo
 male kuglice veličine oraha i stavljamo u aparat za pečenje bakinog kolača.Kad
 je ugrejan(ja uključim na srednji nivo grejanja) stavljamo kuglice ,poklopimo i
pečemo oko 1-1,5 minut.Kad podignemo poklopac vidimo da li su lepo rumeni,
ako jesu gotovi su.Možemo u 1/3 testa staviti i jednu kafenu kaščicu kakaoa,pa
 su ti kolačići malo tamniji.Kad ispečemo pospemo prah šećerom.

Poreklo recepta-starinski kolač iz mamine sveske(ovako je moja baka pekla kad se još
 peklo na plotni šporeta i aparat od tuča koji se preklapa).Danas je mnogo lakše sa 
ovim aparatom na struju.




                                           Tamniji su sa kakaom a svetliji bez!



Нема коментара:

Постави коментар