недеља, 21. фебруар 2016.

Teleća čorba


Potrebno:
600g telećih rebara,2 šargarepe,1 manji peršunov koren,1 glavica
crnog luka,2 lovorova lista,5 zrna crnog bibera,so,voda,6 dl kuvanog
 paradajza,flekice 

Izrada:
Teleća rebra očistiti od mesa i meso iseckati na kockice(ali kuvati i koske),glavicu
luka iseckati na kockice,šargarepu iseckati na kolutiće,peršunov koren ceo,dodati
zrna bibera ,listove lovora i naliti vodom(3 l) .Kuvati u dubljoj šerpi ili loncu.
Kad je kuvano meso i povrće, doliti kuvanim paradajzom i kada provri dodati
šaku flekica ili pirinča.Kad je to kuvano,na kraju dodati kašiku seckanog peršunovog
 lista.

Poreklo recepta:iz nanine sveske(Ova čorba sa paradajzom  lepo osvežava i lepša je
od bele čorbe koju isto možemo praviti od teletine)


Нема коментара:

Постави коментар