уторак, 16. фебруар 2016.

Čorbica sa mlevenim mesom



Potrebno:
150g  mešanog mlevenog mesa,1 manja glavica crnog luka,1 mala šolja za 
kafu pirinča,2 kašike ulja,so,biber, 1,5 l vode,1 jaje,1 kašika kisele pavlake

Izrada:
Luk ispržimo na malo masnoće i dodamo mleveno meso,malo promešamo
 varjačom i ubrzo dodamo 1,5 l vode,so,biber i neka kuva.Kad je kuvalo oko
10 minuta dodamo pirinač i kad pirinač bude kuvan,na kraju začinimo sa
izlupanim jajetom i kašikom pavlake.Sklonimo sa  ringle i čorbica je gotova.

Poreklo recepta-iz nanine sveske(ovu čorbicu možemo napraviti i kad nam ostane
                           mlevenog mesa ,kad pravimo sarmu ili filujemo papriku,uvek 
                          uzmemo malo više pa ostane i može ovako da se iskoristi)


Нема коментара:

Постави коментар