субота, 13. фебруар 2016.

Pita sa rogačem





Potrebno:
-za testo:400g brašna T400 meko,150g margarina,1 jaje +žumance,2 kašike šećera,
1/2 praška za pecivo
-za fil:100g rogača mlevenog,5 kašike džema od smokava,malo vrelog mleka
-prah šečer za posipanje sa vanil šećerom
Izrada:
Umesimo testo od brašna,margarina,jaja,malo šećera.Napravimo dve jufke i ostavimo
da se hladi u frižideru1/2 sata.Nakon toga jednu jufku razvijemo oklagijom na pek papiru
 i prenesemo u tepsiju(srednje veličine) namašćenu i posutu brašnom.Skinemo pek papir.
Fil:rogač malo pofurimo sa mlekom i dodamo džema od smokava.Izmešamo i prekrijemo
 testo u tepsiji.Nakon toga izvadimo drugu jufku iz frižidera i razvijemo tanko ,pa isečemo
na trake i režemo koliko nam je potrebno traka da prekrijemo fil,tj ukrasimo kolač.Ja sam
pravila šire i uže trake.Stavljamo da se peče u zagrejanoj rerni na 200 °C i pečemo 
25 minuta na 180 °C.Kad je gotovo ostavimo da se malo prohladi i pospemo prah šećerom 
sa vanil šećerom. Kad se ohladi sečemo na krupnije kocke.

Poreklo recepta-iz tetkine sveske







Нема коментара:

Постави коментар