уторак, 2. фебруар 2016.

Punjeni šampinjoni




Potrebno:
1/2 kg šampinjona,malo seckane slaninice,malo seckane praške šunke,so,biber,
1 čen belog luka, kašika peršunovog lista,100g kačkavalja,2 kašike masl.ulja

Izrada:
Šampinjone očistimo i iščupamo drškice,kako bi ostalo mesto za punjenje.
Operemo i posušimo.Drškice iseckamo i na maslinovom ulju izdinstamo,
dodamo seckanu slaninicu,seckanu prašku šunku,iseckan čen belog luka,
 so,biber i na kraju seckani peršunov list.Skinemo sa ringle i neka se malo
ohladi.Šampinjone premažemo malo sa uljem i napunimo masom.Kad smo
 napunili sve šampinjone,odozgo svaki pospemo rendanim kačkavaljem.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 200°C  15 minuta.

Popreklo recepta-iz moje sveske brzih recepata(služmo tople,mogu biti 
predjelo ili za večeru, salata-pečena paprika).

Нема коментара:

Постави коментар