недеља, 31. јануар 2016.

Heljdine vanilice




Potrebno:
220g  heljdinog brašna,180g mlevenih badema,200g putera,100g prah šećera,
1 jaje,1 vanil šećer ,prah šećer za posipanje,pekmez kiselkasti (kajsija ili malina)

Izrada:
Izraditi puter i šećer,pa dodati vanil šećer,jaje i onda dodati heljdino brašno
pomešano sa samlevenim bademima.Umesiti  rukama testo i ostaviti na
 hladno 1 sat.Nakon tog vremena  pripremimo dasku za mešenje,pospemo
brašnom i oklagijom razvijemo testo debljine 0,5 cm.Vadimo okrugle vanilice
 i stavljamo na pek papir( velika tepsija).Rernu zagrejemo na 200 °C i pečemo 
svaku turu 12 minuta.Kad se ohlade mažemo kiselkastim pekmezom ,ja 
sam ovaj put koristila pekmez od malina.Spajamo vanilice i uvaljamo u 
prah šećer,pa stavljamo na hladno mesto.

Poreklo recepta-iz  tetka Sekine sveske iz NS

Ukus ovih heljdinih vanilica je fantastičan(prhke i meke)!




2 коментара:

  1. Super recept, ovo moram probati. Heljdino brašno koristim ali samo u slanoj varijanti.

    ОдговориИзбриши
  2. Htela sam da probam sa svinjskom mašću. Koja bi onda bila gramaža? Hvala :)

    ОдговориИзбриши